MVO staat voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.
MVO betekent dat organisaties verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden en vergrijzing.

Organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen binnen een organisatie, daarom is MVO geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van een organisatie.

Invictus adviseert en ondersteunt organisaties op het gebied van aanpak en implementeren van maatregelen in het kader van MVO/duurzaam ondernemen.

Veel ondernemers zien de mogelijkheden en kansen van MVO en duurzaam ondernemen, maar kunnen hun huidige koers niet zomaar wijzigen. De overgang naar een circulaire organisatie is ook een uitdagend en vaak langdurig veranderproces.

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor MVO: een hulpmiddel voor bedrijven dat uitlegt wat MVO is en hoe het in de praktijk gebracht kan worden. In tegenstelling tot sommige andere ISO-normen bevat ISO 26000 geen eisen en kan het dus niet worden gebruikt voor het certificeren van MVO.

De richtlijn is door alle soorten organisaties te gebruiken, ongeacht grootte, locatie of sector. Naast bedrijven kunnen dus ook overheden, NGO’s en andere organisaties de richtlijn gebruiken. Met de richtlijn ISO26000 kunt u gestructureerd aan de slag te gaan met MVO, en levert zowel een bijdrage aan duurzame ontwikkeling alsmede een efficiëntere bedrijfsvoering op en draagt bij aan innovatie. Tevens blijkt uit onderzoek dat steeds meer klanten MVO-eisen stellen.Wilt u als ondernemer weten hoe ver u bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) volgens de MVO-richtlijn ISO 26000? Scan dan uw bedrijfsvoering met behulp van onze tooling.

Wij voeren een MVO scan uit volgens de ISO 26000 norm. Op basis van de uitkomsten van deze scan maken wij een onderbouwd actieplan, waarmee wij uw organisatie verder helpen om uiteindelijk aan de ISO 26000 norm te voldoen.

Informeer wat Invictus IT Solutions voor uw organisatie kan betekenen in het kader van MVO Circulair Ondernemen of maak een afspraak voor de uitvoering van de scan.
Stuur een mail naar  Info@invictus-ict.nl of bel 085-4008585 voor een afspraak !