IT Portfolio Management

IT Portfolio Management is het gecentraliseerde beheer van de processen, methoden en technologieën die door IT Managers worden gebruikt om huidige of voorgestelde IT activiteiten te analyseren en gezamenlijk te beheren op basis van vooraf vastgestelde kenmerken en IT strategie.

Daarnaast wordt IT Portfolio Management gebruikt in combinatie met IT Project Management om projecten sturing en vorm te geven op een gestructureerde wijze.

Belangrijke componenten hierbij zijn resource management, financial management, risk management en de GOKIT KPI’s.

Elementen IT Portfolio Management

Tevens is IT Portfolio Management een effectieve manier om een heldere koers voor IT organisaties uit te zetten en eenvoudiger beslissingen te nemen, voor de korte en de lange termijn vanuit de IT strategie.

Daarmee is het een bijzonder waardevolle investering, die zichzelf altijd terug verdient. Het zorgt er bovendien voor dat alle professionals en stakeholders plezieriger en met meer commitment samenwerken aan dezelfde IT doelen.

IT Portfolio Management zet mensen in hun kracht. En dat uit zich in een positieve klantbeleving, en een succesvolle en slagvaardige IT organisatie die flexibel meebeweegt met de ontwikkelingen binnen de markt en maatschappij.

Fases in volwassenheid 

IT Portfolio Management kan een grote toegevoegde waarde hebben voor uw organisatie en Invictus ICT kan IT Portfolio Management ook voor u inrichten.

Interesse? 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek gebruik de contact button of mail: info@invictus-ict.nl