IT-outsourcing heeft een aantal voordelen die voor veel organisaties de redenen vormen om hun IT uit te besteden.

Dat kan gaan van het verplaatsen van hun IT infrastructuur naar een Datacenter tot het volledig uitbesteden van de IT infrastructuur en alle bijbehorende beheer(s) diensten.

Bij alleen het verplaatsen van de IT infrastructuur staat deze in een geconditioneerde ruimte, goed beveiligd en op afstand te benaderen. Nadeel is, dat de eigen organisatie nog alle beheer taken moet uitvoeren en daar capaciteit/personeel voor moet hebben.

Bij het verplaatsen van de IT infrastructuur en het uitbesteden van alle beheer(s)taken is het volledige beheer in de handen van de geselecteerde Outsourcing  Partner. 

Deze Outsourcing Partner is door de betreffende organisatie geselecteerd op basis van een aantal beschikbare/betrouwbare criteria om het volledige beheer uit te voeren.

Deze laatste keuze heeft de volgende voordelen :

  • de gekozen Outsourcing Partner is specialist op dit gebied
  • de gekozen oplossing is een manier om riscospreiding toe te passen 
  • er worden minder kapitaalinvesteringen gedaan vanwege de Outsourcing
  • organisatie kan zich richten op de kerncompetenties en heeft meer flexibiliteit. 

Omdat IT infrastructuur snel veroudert, is bij Outsourcing de tijdige en frequente vervanging van de Infrastructuur binnen het Outsourcing contract van groot belang.

Dit zorgt ervoor, dat je als Outsourcing klant altijd gebruik maakt van recente en qua prestaties de nieuwste IT infrastructuur componenten. 

Veel organisaties willen de stap naar Outsourcing van hun IT nog niet zetten vanwege de vertrouwelijkheid van hun data, maar dat gaat zeker veranderen met de inzet van Hybrid Cloud oplossingen en de adequate beveiliging binnen Datacenters.